У Києві судитимуть посадовця банку, який розтратив понад 8 мільйонів гривень

Столичні слідчі завершили досудове розслідування відносно зловмисника, який з порушенням процедури видав кредит юридичній особі, чим завдав фінансовому закладу матеріальну шкоду в особливо великому розмірі.

У рамках кримінального провадження, розпочатого слідчим управлінням за ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України, правоохоронці почали документувати протиправні дії працівника банку.

Як розповів заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП у місті Києві Сергій Кривун, під час досудового розслідування слідчі встановили, що голова правління фінансової установи на користь юридичної особи надав із порушенням процедури кредит:

«Ми з’ясували, що посадовець проігнорував проведення відповідних банківських процедур, внаслідок чого кредитно-фінансова установа зазнала збитків на суму понад 8 мільйонів гривень».

Зараз зловмиснику, який незаконно підписав додаткові угоди до кредитного договору без дозволу куратора, оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

«Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровано до суду. Фігурантові загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна», - додав Сергій Кривун.

Відділ комунікації поліції Києва

Катерина Поліщук

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии