Льодовики Гренландії ховали стародавнє озеро під шаром льоду: побачило світ за тисячі або мільйони років

Льодовики Гренландії ховали стародавнє озеро під шаром льоду: побачило світ за тисячі або мільйони років

Гренландія, фото: Pixabay
Під льодовиками Гренландії фахівці Колумбійського університету випадково знайшли стародавнє озеро. Їм вдалося зробити унікальне відкриття під товстим шаром льоду на північному заході Гренландії.
Читайте Знай в Google News!
Відкриття такого озера стало першим подібним у світі. Вчені повідомили, що унікальне озеро ховається на глибині в 1,5 км.
"вважається, що воно з'явилося, коли територія Гренландії не затягнулася льодами. Точний вік озера назвати поки не вдалося – йому може бути, як тисячі, так і мільйони років", - розповіли фахівці.

Дослідники підкреслили, що вивчення неймовірного водойми зможе відкрити очі на те, як спочатку на території Гренландії формувався крижаний покрив. Також за допомогою озера вчені мають намір давати Точний прогноз на майбутнє Гренландії.

Льодовики Гренландії, фото з відкритих джерел
Раніше повідомлялося, що танення льодовиків Гренландії в умовах глобального потепління набуло незворотного характеру. Про зменшення льодовикового покриву, який вже не зупинить, заявили вчені Університету штату Огайо, США в дослідженні.
"льодовики Гренландії минули критичну точку, коли снігопади, які заповнюють втрати в крижаному покриві, не зможуть замінити той лід, який сповзає з льодовиків в океан. Крижаний покрив Гренландії в XXI столітті втрачає свою масу все прискорюються темпами, що робить Гренландію основною причиною підйому рівня морів", - пишуть дослідники.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, танення льодовиків Гренландії вже не зупинити, точка неповернення пройдена.
Як повідомляв Знай. ua, українці забудуть про сніг, синоптики попереджають про аномальні зими.
Також Знай. ua писав, що в Антарктиді виявили мумії, яким кілька тисяч років.

Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии