Відомий мандрівник розповів про назавжди покинуті людьми місця: отруйні змії, війна та радіація

Відомий мандрівник розповів про назавжди покинуті людьми місця: отруйні змії, війна та радіація

Відомий блогер-мандрівник Михайло Зарубін поділився враженнями від відвідування покинутих людьми місць. Раніше це були населені пункти, в яких вирувало звичайне життя — проте людям довелося покинути свої будинки, і тепер ці міста стоять примарами на пам'ять.
Про свої подорожі по п'яти особливо видатних з цих місць він розповів на своїй сторінці в соціальній мережі "Instagram".

Прип'ять, документальний кадр // fotocdn.net
ПРИП'ЯТЬ⠀
Моє відвідування Чорнобиля два роки тому викликало шок у друзів і сім'ї. - Ти куди посмів поїхати, Міша!
Наслідки аварії 1986 року розсьорбують досі. Однак, відвідування Чорнобильської зони відносно безпечно при дотриманні суворих умов. Але крок убік - і 1000-кратна доза опромінення.
КОЛМАНСКОП⠀
Місто змій і Пісків я відвідав під час експедиції по Намібії, що на півдні Африки. Колись тут була справжнісінька золота лихоманка, але копалини вичерпалися і містечко стоїть покинутий в пустелі, населяється тільки величезною кількістю отруйних змій.
КАДИКЧАН⠀
Селище в Магадані. Після вибуху на шахті, роботи в селищі не залишилося, проте жителі не хотіли залишати рідні місця. У відповідь на це, були відключені тіло, електрика і розформована лікарня. Місце спорожніло.
ФАМАГУСТА⠀
Головний курорт Кіпру постраждав під час вторгнення турків всього 50 років тому. Зараз місто живе невеликим промислом, але по території постійно їздять військові. Я намагався зняти кілька відео, але натикався на знаки, що забороняють це під загрозою ув'язнення.
Фукусіма⠀
В японській префектурі сталася найбільша в світі аварія на АЕС. Досі деякі населені пункти порожні і числяться в "червоній" зоні, непридатною для житла принаймні в найближчі 30 років. Мені коштувало багатьох зусиль, щоб потрапити в експериментальну групу, що допустили в ці місця.
View this post on Instagram

ГОРОДА-ПРИЗРАКИ ⠀ - Тут больше никто не живёт. Совсем. ⠀ Я рассказал вам о городе на границе Северной Кореи с Южной, который сделан для вида. Однако, я встречал в мире множество городов, посёлков и сёл, где никто и никогда больше не будет жить. Почему? У каждого своя история. ⠀ Вот самые знаменитые из них. ⠀ ПИРАМИДА⠀ Тысяча отважных покорителей севера из СССР основали этот город на берегу Шпицбергена, царства белого медведя. Всему причиной были огромные запасы угля. Однако, добывать его в сложных северных условиях было дорого. Одновременно при заходе на посадку разбился пассажирский чартер с 200 людьми на борту, которые составляли основу населения посёлка. Городок законсервировали. ⠀ ПРИПЯТЬ⠀ Моё посещение Чернобыля два года назад вызвало шок у друзей и семьи. ⠀ - Ты куда посмел поехать, Миша! ⠀ Последствия аварии 1986 года расхлёбывают до сих пор. Однако, посещение Чернобыльской зоны относительно безопасно при соблюдении строгих условий. Но шаг в сторону - и 1000-кратная доза облучения. ⠀ КОЛМАНСКОП⠀ Город змей и песков я посетил во время экспедиции по Намибии, что на юге Африки. Когда-то здесь была самая настоящая золотая лихорадка, но ископаемые иссякли и городок стоит заброшен в пустыне, населяемый только огромным количеством ядовитых змей. ⠀ КАДЫКЧАН⠀ Посёлок в Магадане. После взрыва на шахте, работы в селении не осталось, однако жители не хотели покидать родные места. В ответ на это, были отключены тело, электричество и расформирована больница. Место опустело. ⠀ ФАМАГУСТА⠀ Главный курорт Кипра пострадал во время вторжения турков всего 50 лет назад. Сейчас город живёт небольшим промыслом, но по территории постоянно ездят военные. Я пытался снять несколько видео, но натыкался на знаки, запрещающие это под угрозой заключения. ⠀ ФУКУСИМА⠀ В японской префектуре произошла крупнейшая в мире авария на АЭС. До сих пор некоторые населённые пункты пусты и числятся в "красной" зоне, непригодной для жилья по крайней мере в ближайшие 30 лет. Мне стоило многих усилий, чтобы попасть в экспериментальную группу, что допустили в эти места. ⠀ Но я задумался. ⠀ Стоило ли рисковать, посещая эти места? Ваша мнение? ⠀

A post shared by Михаил Зарубин (@mike.around.the.world) on


Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, відома блогерка пообіцяла пікантні фото тим, хто проголосує за" правильного " кандидата.

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, як обдурюють туристів при бронюванні готелю, нова схема.

Також портал "Знай.иа" писав, що у Тернополі 4 – річний малюк заробляє 250 тисяч на місяць-мама навчила.
Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии