Єлизавета II помилувала вбивцю, причина – теракт: зменшать термін на 10 місяців

Єлизавета II помилувала вбивцю, причина – теракт: зменшать термін на 10 місяців

Єлизавета ІІ, фото: Getty Images
Королева Великобританії Єлизавета II помилувала засудженого за вбивство, 42-річного Стівена Галланта за те, що той допоміг зупинити теракт на Лондонському мосту в листопаді 2019 року. Про це повідомляють Daily Mail і Mirror.
Читайте Знай в Google News!
Королева застосувала "Королівську прерогативу милосердя", щоб довести справу Галланта до колегії умовно-дострокового звільнення на 10 місяців. Міністерство юстиції підтвердило, що рішення було прийнято в результаті" надзвичайно сміливих дій " Галланта.
Тепер 42-річному Галанту зменшать термін на 10 місяців і він зможе вийти на свободу вже в червні 2021 року. Його засудили за вбивство пожежного Баррі Джексона ще в 2005 році на 17 років ув'язнення.
Дивно, але рішення про дострокове звільнення вбивці підтримала навіть сім'я його жертви. 21-річний син убитого Баррі Джексона Джек сказав:"У мене неоднозначні емоції, але те, що сталося на Лондонському мосту, реальність показує, що люди можуть змінитися".

Стівен Галлант ліворуч, а праворуч-жертва теракту в Лондоні Джек Мерріт, фото: pa media
Теракт стався в листопаді 2019 року. Тоді Галланту дали дозвіл вийти з в'язниці для того, щоб взяти участь у реабілітаційному заході для ув'язнених. Він знаходився недалеко від Лондонського мосту, де стався теракт — 28-річний нападник зарізав двох випускників Кембриджського університету. Тоді Галлант допоміг стримати терориста, який був у підробленому жилеті-самогубці і озброєний двома ножами, перш ніж той був застрелений поліцією.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, принц Гаррі вибухнув під час розбірок з Вільямом через Меган Маркл.
Як повідомляв Знай. ua, Гаррі і Меган повернуться до Різдва, королівський двір приготувався до знаменної події.
Також Знай. ua писав, що Королева Єлизавета II через місяці самітництва вийшла в люди, поза резиденцією без маски.
Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии