І весь світ зачекає, адже багаті країни платять за вакцину від COVID-19 наперед — хто першим отримає "пігулку"

І весь світ зачекає, адже багаті країни платять за вакцину від COVID-19 наперед — хто першим отримає "пігулку"

люди в масках, скріншот з відео
Проблема світу полягає в тому, що багаті країни вже замовили величезну кількість доз коронавірусної вакцини, а інші держави можуть просто стояти за ними в черзі. Так, Японія здійснила угоду на поставки від Pfizer Inc., Сполучені Штати Америки і Великобританія — з міжнародною французькою фармацевтичною компанією Sanofi і партнером GlaxoSmithKline Plc. ЄС теж надавали інтерес до отримання вакцин ще до підтвердження якої-небудь інформації про їх дієвість. Про це пише один з двох провідних постачальників фінансової інформації Bloomberg.
Вакцини обіцяють зробити доступними для кожного і на планеті, на якій проживає більше семи мільярдів осіб, попит буде небувалим. Представники бідних країн виявляють деяку стурбованість з приводу можливої монополізації постачання серед багатих країн, як це вже було в період пандемії свинячого грипу.

Вакцини, фото pxhere
Аналітична компанія Airfinity з Лондона опублікувала дані щодо потенційних щеплень проти COVID-19. За їх інформацією, Європейський Союз, Японія, США і Великобританія вже отримали більше мільярда доз. До цієї цифри варто додати ще додаткові поставки та ще незавершені операції в розмірі понад півтора мільярда доз потенційної вакцини.
Генеральний директор Airfinity каже: “Навіть якщо у вас дуже оптимістична оцінка наукового прогресу, вакцин для всього світу все ще недостатньо”. І додає, що важливо враховувати передбачуване застосування двох доз. Існує надія про успішне і швидке створення зброї проти коронавіруса, так як розробники вакцин з Оксфордського університету і AstraZeneca Plc знаходяться на завершальному етапі.Однак спочатку потрібно буде довести ефективність препаратів, отримати схвалення і після цього збільшити виробництво, тому за прогнозами аналітиків — поставки можуть не досягти 1 мільярда одиниць потенційних щеплень до 2020 року.


Нагадаємо, вакцини для України, пенсійний "бонус", подарунок Зеленського чорним лісорубам і нові правила на дорогах — головні новини.
Як повідомляв "Знай.uа", Мадонна переплюнула Боню: підняла скандал в мережі заявою про вакцину від ковіду.
Знай.uа писав, що санітарний лікар попередив українців про незворотнє.
Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии