Де знайти платні послуги електрика?

Безперебійна робота електрики – запорука комфортного та безпечного проживання у квартирі/будинку. Для того щоб електромережа функціонувала без перебоїв, не виникали нестандартні, а часом і аварійні ситуації, необхідно відповідально ставитися до електричних мереж. Наприклад, категорично не рекомендується самостійно усувати несправності, якщо у вас відсутні відповідні знання та вміння. Безумовно, ви зможете заощадити, не використовуючи платні послуги електрика, проте самодіяльність може призвести до серйозних наслідків, аж до трагедії. Без певних навичок ви ризикуєте своїм здоров'ям, а деяких ситуаціях – життям. Крім того, ймовірність помилки при самостійному усуненні несправності досить велика, що може призвести до аварії, займання електропроводки, пожежі.

Які платні послуги надають електрики

Залежно від кваліфікації, наявних знань, досвіду та допусків перелік послуг електрика у Львові може бути різним. Наприклад, звичайний електромонтер, який закінчив коледж, надає стандартні послуги з ремонту та монтажу електромереж. Фахівці із вищою освітою можуть займатися проектуванням. Відповідно, професійний інженер з великим багажем знань здатний виконати складніші завдання, включаючи створення проекту, точний розрахунок вартості та ін. Сьогодні стандартні платні послуги електрика представлені такими роботами:

  • кваліфікований ремонт та обслуговування електромереж (проводки, обладнання та ін.);
  • прокладання кабелів (силових, слаботочних);
  • точний розрахунок необхідного матеріалу в залежності від поставленого завдання;
  • грамотне складання схем електроживлення різних приміщень;
  • монтаж/ремонт та підключення обладнання, а також роботи з проводкою;
  • удосконалення існуючої мережі при підключенні нових потужностей;
  • пошук та усунення несправності, наприклад, при знеструмленні квартири; 
  • ремонт джерел живлення та світла;
  • складання та підключення автоматів у щитовій;
  • інші роботи, передбачені у цій сфері.

Залежно від групи, присвоєної фахівцю, вона має право виконувати ту чи іншу роботу. Наприклад, для того щоб здійснювати ремонт і втручання в мережі потужністю 1000 необхідно мати 3 групу допуску. Професіонали з 4 та 5 групою можуть працювати з мережами, напруга в яких перевищує 1000 В. Хороший фахівець регулярно проходить переатестацію, яка підтверджує його знання та навички.

Сьогодні професійний електрик повинен не тільки вміти полагодити розетку або повісити люстру. Він повинен мати необхідні знання для здійснення більш складних робіт. Наприклад, платні послуги електрика мають на увазі вміння грамотно підключити до електроживлення складні побутові прилади (кондиціонер, пральну машину, електроплиту). Довіряти таку роботу випадковому майстру недоцільно, оскільки це може призвести до виходу з ладу складного обладнання, виникнення аварійної ситуації та інших негативних наслідків.


Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии