Як правильно перемикати швидкості на велосипеді

Правильне перемикання передач-це запорука збереження хорошого стану всієї трансмісії, більш рівномірного зносу і меншої кількості поломок. У цій статті від фахівців з продажу велосипедів veliki ua буде розказано про те, як правильно перемикати різні варіації передач на велосипеді і робити це максимально ефективно.

Раніше ми розповідали, як обрати і де придбатиавтобоксидля свого авто.

Налаштування перемикання

Добре налаштоване перемикання передач-це те, що гарантовано дасть можливість майже в будь-якій ситуації швидко, ефективно і чітко їх перемикати. Перш ніж слідувати порадам нижче вкрай важливо мати добре налаштовану трансмісію на велосипеді і до речі, зовсім не обов'язково для цього нести велосипед до веломеханіка. Невелика кількість інструменту, достатньо часу і навчальні відео або статті допоможуть налаштувати передачі навіть тому, хто цього жодного разу не робив.

Принцип перемикання

З кожним роком кількість велосипедів з декількома провідними зірками зменшується, але це досі вкрай поширений стандарт, в більшості своїй якраз серед самого популярного сегмента бюджетних велосипедів. Принцип перемикання з однією провідною зіркою гранично простий, перемикання відбувається тільки на задніх зірках і тут немає ніяких нюансів. Тільки от якщо провідних зірок кілька, то новачки найчастіше навіть не знають, як правильно перемикати передачі на цій трансмісії. Насправді все просто, потрібно не допускати перекосу ланцюга і перемикатися на найбільш паралельні передні зірки після перемикання на задніх. Наприклад, якщо на задніх зірках ланцюг знаходиться на найбільшій зірці, то спереду вона повинна бути виставлена на найменшій, і навпаки.

Нюанси і тонкощі

Так зване перемикання під навантаженням досить небезпечна річ для бюджетних перемикачів. Тобто якщо рівень велосипеда бюджетний, то варто акуратніше перемикати швидкості – сильно не тиснути на педалі і не розганятися при перемиканні, а також не робити це стоячи. Бюджетні перемикачі просто не призначені для таких навантажень і зроблені в основному для прогулянкових велосипедів без будь-якого натяку на спорт. До речі, перед підйомом в гірку краще заздалегідь переключити передачі щоб не робити це вже перебуваючи в підйомі.

Всі бюджетні перемикачі, особливо передні мають як вже було сказано вище, досить кволу конструкцію, а відповідно навіть хороша їх настройка не гарантує хорошої роботи. На таких перемикачах їх важіль потрібно тиснути до кінця і тримати до моменту, поки зірка не переключитися на потрібну зірку.

Зручність перемикання також важливо, тому варто розташувати перемикачі зручно на кермі, зазвичай їх розташовують близько до пальців на ручці керма і під зручним кутом приблизно 45°. Так не потрібно буде переміщати руку на кермі, а тільки лише зробити невеликий рух пальцем.

Висновок
Правильне перемикання передач і добре налаштована чиста Трансмісія — це запорука її довговічності, якісного перемикання і отримання задоволення від катання на велосипеді. Здійснити її обслуговування можна не тільки в майстернях, але і на дому, тому складнощів в її експлуатації виникати не повинно. Якщо у велосипеда є кілька провідних зірок, то варто задуматися про перехід на одну провідну зірку. Така система не тільки надійніше і простіше, але ще і легше.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии