Киян попередили про небезпеку через негоду в середу



У середу, 24 лютого, в Києві очікується ожеледиця (І рівень небезпеки, жовтий).
Киян попередили про небезпеку через негоду в середу

Для уникнення травматизму Департамент муніципальної безпеки закликає киян бути обережними, пересуваючись містом, і рекомендує дотримуватись порад під час ожеледиці, попереджає Український гідрометцентр.
Для того, аби уникнути небезпечної ситуації водіям слід:
1. Дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій;

2. При наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму;

3. Не забувайте увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі;

4. В умовах погіршення погодних умов із інтенсивним випадінням снігу та ожеледицею на дорогах не використовуйте автотранспорт із літніми шинами.
Поради пішоходам:
1. Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте і трохи зігніть у колінах, та ступайте на всю підошву;

2. Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і важких травм, особливо переломів та струсів мозку. Розмахуйте руками в такт ходьби – так краще утримати рівновагу;

3. При порушенні рівноваги під час ходьби в ожеледицю – спробуйте швидко присісти, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах;

4. Будьте уважні й на тротуарі – автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати;

5. Зраховуйте, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується у 4-5 рази.

6. Пішоходам під час ожеледиці також необхідно бути особливо уважними на проїжджій частині – переходити дорогу лише у визначених місцях на дозволений сигнал світлофора. 

Нагадаємо, сьогодні на камери відеоспостереження потрапила ситуація з падінням снігу на вулиці Прорізній, де жінка отримала травми.
Як повідомлялося раніше, на Київ впало 84 млн тонн снігу. Журналістів та “експертів“ закликають не “вправлятися у красномовстві“ щодо комунальників, які розчищають дороги засніженого Києва, а самим взяти лопати в руки.
Зазначимо, що робота комунальників не з легких, особливо під час снігопадів. “Великий Київ” поспілкувався з комунальником, що прибирає сніг вручну. Підйом – о четвертій ранку, перерви – коли особливо втомлюєшся та пітнієш (ВІДЕО). 
До слова, найсильніші морози ми вже пережили, надалі буде тепліше, а в неділю можна буде навіть очікувати плюсової температури і поярмаркувати.
Сообщает bigkiev.com.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии