Зміни з 1 березня: нові напрямки безвізу та підвищення пенсій



З початком весни на українців чекатимуть деякі зміни. Зокрема, підвищення пенсій, підвищення тарифів на користування стаціонарним телефоном, два нових напрямки безвізу та поїздки до Росії по закордонних паспортах.
Зміни з 1 березня: нові напрямки безвізу та підвищення пенсій
Фото: Гренада
“Великий Київ” розповідає більш детально про зміни з 1 березня.
Підвищення пенсій

З 1 березня відбудеться підвищення пенсій на 11%. Збільшення виплат торкнеться людей, яким пенсії призначені за віком, через інвалідність, втрату годувальника чи за вислугою років. Середній розмір доплати складе 308 гривень, мінімальний – 100 гривень.
За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, до Парламенту також подали законопроєкт, який пропонує закріпити щорічну дату індексації 1 березня.

Ми хочемо, аби пенсії нарешті індексувалися автоматично. Так само, як і автоматичне призначення пенсії, без додаткових звернень. Також у запропонованому законопроєкті ми пропонуємо здійснювати індексацію з 1 березня всім без винятку категоріям пенсіонерів, включно з науковцями та військовослужбовцями”, – каже Щмигаль.



Підвищення тарифу на стаціонарний телефонний зв’язок
Пенсії зростають, а разом з ними ростуть і тарифи. Так, “Укртелеком” з 1 березня скасовує знижку на щомісячну абонентську плату. Абонплата за телефон складе 59,71 гривень (плюс 5 гривень).

Ціни за користування домашніми телефонами виростуть на 20-25%. Залежно від пакета, вартість зв’язку збільшиться з 67-99 грн на місяць до 73-123 грн.

Так, тариф «Домашній безлімітний» буде коштувати на 24 грн дорожче – 123 грн, тариф «Домашній базовий» на 23 грн дорожче – 117 грн, тариф «Простий» на 6,7 грн дорожче – 73,81 грн. 
Нові напрямки безвізу
Вже завтра для громадян України стануть доступними нові безвізові напрямки. Про це у Twitter повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.
За його словами, з 1 березня стартує безвіз з Гренадою, а також безвізовий режим вводиться для заморських територій Нідерландів Аруба та Кюрасао, карибських островів Бонайре, Сінт-Естатіус і Саба.
Крім того, як повідомлялося раніше, Грузія з 1 березня відкриває авіасполучення для туристів з України за наявності негативного результату ПЛР-тесту на COVID.
Поїздки до Росії по закордонних паспортах

З 1 березня поїхати до Росії українці зможуть, лише маючи закордонний паспорт.
Зазначимо, що закордонний паспорт обов’язковий лише для українців, які перетинають кордон у напрямку Російської Федерації. Якщо громадянин повертається в Україну з РФ, його пропустять навіть за наявності лише внутрішнього паспорта (свідоцтва про народження, якщо йдеться про дітей).
Додамо, що в Україні вже стартувала вакцинація. І вже на наступному тижні українці зможуть записатися в лист очікування на вакцинацію від COVID-19 через “Дію”.
Сообщает bigkiev.com.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии