Підсумки року: урожай овочів в Україні зріс на 10%, - Комітет з питань аграрної та земельної політики

Попри військову агресію росії проти
України та завдяки державній підтримці українські аграрії забезпечують
продовольчу безпеку країни, - повідомляють у Комітеті з питань аграрної та
земельної політики.

Так, за даними Державної служби статистики
України вітчизняні господарства усіх категорій 2023 року виростили майже 8,3
млн тонн овочів, що на 10% більше показника попереднього року (7,5 млн тонн).
Крім того, накопали 21,3 млн тонн картоплі (+2%).

Так, капусти білоголової торік в Україні
виробили 1,58 млн тонн (+3,3). Найбільше зростання у цьому секторі зафіксовано
за пекінською капустою, якої зібрали 6,2 тис. тонн – на 125% більше, ніж роком
раніше.
Урожай моркви склав 844,4 тис. тонн
(+12,8%), буряку столового – 777,7 тис. тонн (+2,2%).

Водночас виробництво цибулі, за даними
Держстату, торік було 889 тис. тонн, що на 9,8% більше показника попереднього
року, а от урожай часнику знизився на 1,4%, склавши 186,4 тис. тонн.

Помідорів 2023 року в Україні виростили на
33,9% більше – 1,68 млн тонн, огірків на 5,9% – 874,3 тис. тонн, баклажанів на
7,7% – 32,7 тис. тонн, гарбузів на 2,3% – 563,8 тис. тонн, урожай кабачків
залишився майже на рівні попереднього року, склавши 550 тис. тонн.

Водночас виробництво цукрової кукурудзи
зросло на 53,6% – до 74,7 тис. тонн.

Урожай хріну збільшився удвічі – до 310
тонн.

Кавунів в Україні торік зібрали 215,7 тис.
тонн (+5,5%), динь – 58,9 тис. тонн (-13,2%).

Виробництво грибів скоротилось: печериць –
на 4%, до 11,6 тис. тонн, глив – на 46,1%, до 70 тонн.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии