Перемогти історичного ворога є справою честі для України

Перемогти історичного ворога є справою честі для України

28 жовтня минуло 78 років з моменту визволення України від нацистських загарбників. За різними даними, німецько-радянська війна забрала життя понад 14 млн українців. Українці продовжували зазнавати втрат і після закінчення війни – масові репресії з боку росії продовжувалися аж до смерті Сталіна. Справжнє визволення України відбулося лише 24 серпня 1991 року з розвалом Радянського Союзу.
Як свідчать історичні факти, росія ніколи свідомо не могла погодитись на незалежність України, її суверенітет та недоторканість.
Саме тому, українці сьогодні знову проливають кров за свою землю, неймовірно дорогою ціною виборюючи своє право на демократичні цінності, свободу та життя.
Окупанти називають себе визволителями, а своє широкомасштабне вторгнення – «спеціальною операцією». Вони досі не визнають своїх варварських злочинів на території України. Однак факти страшних убивств, катувань, ґвалтувань українського населення, які відкриваються чи не у всіх населених пунктах, свідчать про зворотнє.
Управління Верховного комісара ООН з прав людини, станом на 25 жовтня, зафіксувало 6 374 випадки загибелі і 9 776 випадків поранення цивільних людей в Україні. За даними ООН, серед загиблих - 402 дитини та 735- поранених. На жаль, фактична цифра жертв може бути знано більшою.
Лише у жовтні, в наслідок масованих ракетних обстрілів українських міст, загинуло щонайменше 38 цивільних осіб та 117 отримали поранення, а руйнування критично важливої енергетичної інфраструктури поставило мільйони цивільних людей у скрутне становище та створило небезпечні умови для життя.
Проте Україну не зламати ні масованими обстрілами, ні холодом, ні голодом, ні ядерним шантажем.
За словами Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, росія не має успіху, попри абсолютну вогневу перевагу, збільшення кількості військ за рахунок мобілізованих та, відповідно, атак.
«Завдяки мужності та професійності українських солдат і офіцерів наші рубежі залишаються незмінними, а оборонна операція виконується успішно відповідно до плану», – зазначив Головнокомандувач ЗСУ.
Українську армію та український народ сьогодні всебічно підтримують в усьому світі.
З початку повномасштабної війни в Україні країни ЄС та Сполучені Штати Америки регулярно виділяють нашій країні фінансову та військову допомогу.
За повідомленням Укрінформ, у п'ятницю, 28 жовтня, Сполучені Штати офіційно оголосили про виділення пакета додаткової допомоги Україні у сфері безпеки й оборони на загальну суму $275 мільйонів.
Так, новий пакет включає додаткові ракети для систем HIMARS, 500 високоточних снарядів калібру 155 мм, 2 тис. снарядів із системами дистанційного мінування, понад 1,3 тис. протитанкових систем, 125 броньованих транспортерів типу HMMWV, стрілецьку зброю та понад 2,75 млн набоїв до неї, а також чотири антени для супутникового зв'язку.
Я дякую керівництву Сполучених Штатів Америки, американському народу та всім нашим міжнародним партнерам за допомогу Україні та віру в український народ.
Справою честі сьогодні є для України гідно вистояти у боротьбі з цинічним ворогом та раз і на завжди поставити росію на місце, здобувши перемогу у цій невиправданій війні.
Саме зараз у нас є історичний шанс залишити своїм нащадкам вільну, сильну та незалежну Україну, що має демократичні цінності та є рівноправним членом світової та європейської спільноти.

Перший Заступник голови Комітету
Верховної Ради України з питань
Антикорупційної політики

Я. ЮРЧИШИН

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии