Повернення Україною Криму – це про справедливість, – заступниця голови Комітету ВР із питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук

Повернення Україною Криму – це про справедливість, – заступниця голови Комітету ВР із питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук

Україна сьогодні перебуває значно ближче до деокупації Криму, ніж у 2021 році, коли відбувся інавгураційний саміт Кримської платформи за ініціативи Президента Володимира Зеленського.
Про це заявила народна депутатка, заступниця голови Комітету ВР із питань гуманітарної та інформаційної політики, членкиня української делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук під час проведення Першого парламентського саміту Кримської платформи в Загребі (Хорватія).
«Якщо враховувати риторику, то наші партнери зараз дуже чітко розуміють, що Україна залишає за собою вибір методів деокупації Криму. Ми самі вирішуватимемо, які методи застосовувати. Звичайно, ми хотіли б це зробити з якомога меншою кількістю жертв, щоб це був «крок доброї волі» росіян, як із Харківською областю. Однак право вибору за нами. І для нас, і для світу Крим така сама територія України, як Херсонська область, як Запорізька область, як інші області – наша суверенна територія», - наголосила політикиня.
За її словами, під час повномасштабної війни Україна вже довела, що наша армія сильна і здатна воювати.
«Повернення Криму – це про справедливість. У 2014 році світ фактично закрив очі на анексію півострова, тому зараз, у 2022-му, ми маємо повномасштабну війну. Тоді Путіну не дали ляпаса, не сказали «ні, не можна порушувати міжнародне право, не можна нападати й анексувати територію іншої країни». Нарешті хтось має поставити його на місце, й очевидно, що це будуть українці», - сказала Євгенія Кравчук.
Вона додала, що, звичайно ж, для цього нашій державі потрібна і фінансова, і військова підтримка з боку наших міжнародних партнерів.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии