У Верховній Раді України започаткували онлайн-екскурсії

У Верховній Раді України започаткували онлайн-екскурсії
У Міжнародний день захисту дітей в парламенті провели першу онлайн-екскурсію. Її відвідувачами стали діти та педагоги комунального загальноосвітнього закладу навчального закладу I-III ст. «Навчально-реабілітаційний центр № 6 м. Києва». Супровід екскурсії здійснювався жестовою мовою.
«Ваше головне завдання зараз - гарно навчатися та розвивати свої вміння. Адже знання і є тією супер силою, яка допомагатиме у житті», - зазначив керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний, вітаючи вихованців Центру зі святом. Він побажав дітям здоров’я та щасливого дитинства.
Учасники екскурсії віртуально відвідали будівлю Верховної Ради України та дізналися про її історію, побачили пленарну залу, робочі місця народних депутатів України, як проходять голосування, картину «Державотворення» та інші знакові символи й місця в будівлі парламенту.
Діти поспілкувалися із народними депутатами України Василем Моканом і Жаном Беленюком, які звернулися до учасників екскурсії мовою жестів. Про роботу парламентарів розповів Василь Мокан. Народний депутат, багаторазовий чемпіон світу, срібний призер Олімпійських ігор Жан Беленюк мотивував дітей займатися спортом і відвідувати спортивні секції.
Вихованці Центру підготували відеоролик про роботу ляльково-театральної студії «Білий Куб», яка є першою в Україні та поки єдиною для дітей із порушеннями слуху. Діти в ній - не лише актори, але й вміють працювати зі звуком і монтувати сцену. Студію «Білий Куб» заснували в 2016 році. Її учасники уже підготували три вистави, з якими відвідали Вінницю та Одесу.
Учасники студії запросили парламентарів відвідати вистави Центру після зняття карантинних обмежень.
Про роботу Навчально-реабілітаційного центру № 6 м. Києва розповіла його директор Людмила Шевченко. У Центрі навчається понад 200 дітей з порушеннями слуху та мовлення. За словами директора, першими в Києві створили навчально-реабілітаційний центр, завдяки якому вихованці можуть отримувати додаткові медичні послуги.
Такий формат онлайн-екскурсій через Zoom у Верховній Раді Україні продовжуватиметься і надалі.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии