У Верховній Раді України визначили переможців конкурсу відеоробіт про парламент серед школярів

У Верховній Раді України визначили переможців конкурсу відеоробіт про парламент серед школярів
Сьогодні, під час онлайн-уроку про парламент, назвали авторів кращого відео першого загальнонаціонального конкурсу для школярів «Верховна Рада України – тут твориться моя держава». Імена переможців оголосив Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний. «Впевнений, що серед дітей, учасників уроку та конкурсу відеоробіт, є майбутні народні депутати. У нас дуже талановита молодь, яка буде в подальшому успішно розвивати нашу державу. Вдячний за те, що цікавитеся роботою Верховної Ради України, важливими темами й взяли активну участь у конкурсі», - зазначив Вячеслав Штучний. Переможцями конкурсу в номінації учні 1-4 класів «Мій Парламент - це...» стали Марина Глушкова (село Мар’є-Дмитрівка, Дніпропетровська обл.) та Денис Гриньов (м. Одеса). Найкраще відео на тему «Верховну Раду майбутнього я уявляю…» створила Ярина Холод з м. Києва. Переможцем у номінації для учнів 9-11 класів «Якщо б я став народним депутатом, в першу чергу, я...» обрали Тамару Ілляшенко (м. Южне, Одеська обл.). Ще одним заохоченням для наймолодшого учасника конкурсу стане година роботи з Керівником Апарату Верховної Ради України Вячеславом Штучним.
Переможниця Ярина Холод зазначила, що такий конкурс це чудовий спосіб відзначити 30-річчя Верховної Ради України та порушити важливі теми. До конкурсу Ярина підготувала відео на тему гендерної рівності. Відеороботи школярів будуть транслюватися на парламентському телеканалі «Рада» та опубліковані на сторінках газети Верховної Ради України. Переможці отримають подарунки від Освітнього центру Верховної Ради України та можливість провести один день у парламенті.
Понад 40 учнів з різних куточків України під час онлайн уроку спробували себе в ролі народних депутатів. Наймолодшому учаснику уроку – 10 років, найстаршому - 18 років. Школярі дізналися про те, як працює Верховна Рада України, обговорювали законопроєкти на шкільні теми в Комітеті з питань освіти, науки та інновацій, а згодом голосували за законопроєкти на пленарному засіданні.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии