Шашлик бачитимемо лише на фото: супермаркети виставили рекордні цінники на свинину, яловичину та курятину

У червні та липні 2025 року українці помітили стрімке подорожчання м’яса. Особливо це стосується яловичини та свинини. За даними аналітиків, ціни на ці продукти у річному вимірі зросли в середньому на 22–30%.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.

Так, за словами аналітика УКАБ Максима Гопки, у червні середня ціна свинини (ошийка) сягнула понад 330 грн/кг, що на 30% вище, ніж торік. Яловичина коштувала близько 336 грн/кг — на 22% дорожче, ніж у червні 2024 року. У липні ціна яловичини вже подолала позначку в 350 грн/кг, а свинячий шашлик подорожчав з 254 до 260 грн/кг.
Шашлик бачитимемо лише на фото: супермаркети виставили рекордні цінники на свинину, яловичину та курятину

decoding="async"
alt="Ціни на свинину, фото: sputnik.kg"
loading="lazy"
style="background-color:rgba(149,101,96,1)">
Ціни на свинину, фото: sputnik.kg
Не оминула тенденція й курятину — традиційну альтернативу для багатьох українських родин. Станом на початок липня філе продавали в середньому по 224 грн/кг, стегно — 151,50 грн/кг (у червні — 139 грн), гомілки — 94,50 грн/кг (проти 90,39 грн у червні). Ціни на тушку курки сягнули 120 грн/кг.
Серед основних причин зростання цін експерти називають інфляцію, девальвацію гривні, подорожчання кормів, пального, енергоносіїв і складнощі з логістикою. Важливу роль відіграють і сезонні фактори: передсвятковий період, початок літа або Великдень традиційно супроводжуються стрибками цін. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии