Забирають машину на потреби ЗСУ: як отримати компенсацію

Під час воєнного стану в Україні держава може вилучати автомобілі для потреб Збройних Сил України (ЗСУ). Проте ця норма не поширюється на громадян, які мають лише один транспортний засіб — їх авто не можуть мобілізувати.
Згідно із законом №10449 про мобілізацію та проходження військової служби, військово-транспортний обов'язок стосується центральних і місцевих органів влади, державних установ, підприємств, а також громадян, що володіють кількома транспортними засобами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.

Забирають машину на потреби ЗСУ: як отримати компенсацію

Машина на користь ЗСУ опинилася у продажу, фото: Facebook
Вилучати автомобілі мають право співробітники ТЦК, СБУ та ГУР за рішенням місцевих державних адміністрацій, оформленим відповідними розпорядженнями.
Процедура вилучення авто включає складання акта прийняття-передачі, в якому вказують технічний стан, залишкову вартість і деталі, що дозволяють ідентифікувати автомобіль.
Після закінчення воєнного стану і оголошення демобілізації транспортні засоби мають повернути власникам протягом 30 днів. Якщо повернути авто неможливо, Кабінет Міністрів визначає порядок компенсації. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии