ТЦК очікує “велика чистка”: чи ловитимуть ухилянтів далі

Територіальні центри комплектування в Україні готуються до значних змін і масштабних скорочень. Відомо, що велика частина їхнього персоналу може бути відправлена на фронт, а функції ТЦК суттєво переглянуті. Ці зміни стали обговорюваною темою після заяви експерта Вадима Трухана в соціальній мережі TikTok.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


На думку Трухана, реорганізація ТЦК викликана двома основними причинами. Перша полягає в тому, що військове керівництво України готує масштабну військову операцію, результати якої можуть стати відомими вже цієї осені. Друга причина — це неефективність роботи ТЦК у контексті високих темпів мобілізації. За його прогнозами, вже у жовтні-листопаді цього року чисельність персоналу ТЦК може бути скорочена на 80%.
ТЦК очікує “велика чистка”: чи ловитимуть ухилянтів далі

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube
"Тих військових, які засіли в ТЦК, швидше за все, будуть відправлені на фронт", — заявив Вадим Трухан. Крім того, функції вилову ухилянтів будуть передані новоствореній військовій поліції, а вся паперова робота — Центрам надання адміністративних послуг. Таким чином, ТЦК може перестати існувати в тому вигляді, в якому вони є зараз.
Останнім часом ТЦК активно здійснюють заходи з мобілізації, що іноді призводить до суперечливих ситуацій. Наприклад, нещодавно в Яремчі Івано-Франківської області було затримано водія туристичного автобуса з Полтави. Представники ТЦК виявили, що чоловік призовного віку, який не має права на відстрочку, і запропонували йому пройти військово-лікарську комісію. Він добровільно погодився та після визнання його придатним до військової служби був направлений на базову загальновоєнну підготовку. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии