Доведеться запастись терпінням: чому пенсії і соцвиплати "стали на паузу"

Останнім часом українці почали стикатися з проблемами в отриманні пенсій та інших соціальних виплат. Міністр соціальної політики Оксана Жолнович розповіла про причини цих затримок і запевнила, що ситуація, хоч і складна, але під контролем.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


В умовах війни з росією пріоритетом державних витрат стала армія, тому частина коштів, що зазвичай йдуть на соціальні виплати, була переорієнтована на військові потреби. Це може призводити до тимчасових затримок у виплатах пенсій та інших соціальних допомог. Міністр зазначила, що після фінансування армії Казначейство направляє кошти на соціальні витрати.
Доведеться запастись терпінням: чому пенсії і соцвиплати "стали на паузу"

соцвиплати
Попри це, Жолнович запевняє, що держава обов'язково виконає свої соціальні зобов'язання перед громадянами. Гроші на виплати передбачені в бюджеті, але нерегулярність надходжень може призводити до тимчасових затримок. Міністр наголошує, що скорочення соціальних виплат не планується, і деякі з них можуть навіть незначно збільшитися. Прожитковий мінімум поки залишиться на поточному рівні, хоча він і не відповідає реальним потребам населення.
Інша важлива тема, яка хвилює українців, – це майбутні зміни в пенсійному законодавстві. З 2025 року вихід на пенсію стане складнішим. У 2023 році для виходу на пенсію у 60 років потрібно було мати 30 років страхового стажу. У 2024 році ця вимога зросла до 31 року, а з 2025 року необхідно буде мати вже 32 роки стажу. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии