В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги

Генеральний директор Yasno Сергій Коваленко пояснив, як відбуватимуться відключення та які фактори впливають на їх тривалість і частоту.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


Згідно з новими правилами, кожен регіон України має розділити кінцевих споживачів на шість груп або черг з приблизно однаковим рівнем споживання електроенергії. Це дозволяє "Укренерго" контролювати та регулювати навантаження, віддаючи команди на відключення однієї, двох або трьох груп/черг залежно від поточної ситуації.
В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги

Тарифи на світло, скріншот: Facebook
Такий підхід забезпечує більш рівномірний розподіл тривалості відключень по всій країні, зменшуючи ризик того, що в одних регіонах люди сидітимуть без електроенергії довше, ніж в інших.
Коваленко зазначив, що систему можна вдосконалити, створивши більше черг, оскільки не всі регіони сформували групи коректно. Перший рівень справедливості – це розподіл обмежень між регіонами, який контролює "Укренерго". Другий рівень – це відповідальність місцевих операторів систем розподілу, які повинні дотримуватись встановлених графіків відключень. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии