Половину зарплати на їжу: експерт пояснив, чому звичні продукти стають розкішшю

В Україні стрімко дорожчають найпопулярніші товари, зокрема продовольчі. Чимало громадян витрачають на їжу половину свого заробітку.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


Чому звичні продукти стають розкішшю для українців, розповів керівник центру внутрішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень В'ячеслав Потапенко у коментарі "Суспільному".
Половину зарплати на їжу: експерт пояснив, чому звичні продукти стають розкішшю

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Експерт зазначив, що головною причиною подорожчання продуктів є проблеми з енергозабезпеченням. Коли світло відключають, підприємства змушені самостійно забезпечувати себе електроенергією, використовуючи генератори. Це значно дорожче і відповідно відображається у кінцевій вартості продукції.
"У такому випадку один кіловат дорожче обходиться на 10-20%. Відповідно ці затрати покриватимуться ростом цін на товари", - пояснив В'ячеслав Потапенко. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии