Українці зможуть отримувати дві пенсії одночасно – що треба зробити вже зараз

Нова система дозволить створювати персональні пенсійні рахунки, куди під час трудової діяльності будуть регулярно надходити внески. Очікується, що це забезпечить пенсії на рівні 60% від попередньої зарплати. Впровадження нової системи планується після завершення воєнного стану та стабілізації економіки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


Про це розповіла перша заступниця міністра соціальної політики України Дарина Марчак. Вона зазначила, що зараз участь у добровільних пенсійних накопиченнях беруть лише близько 900 тисяч осіб, тоді як загальна кількість пенсіонерів в Україні складає 10,5 мільйона осіб.
Українці зможуть отримувати дві пенсії одночасно – що треба зробити вже зараз

Пенсіонери, скріншот: Youtube
Щоб запустити накопичувальну систему, необхідно прийняти нові закони, які допоможуть створити інфраструктуру для цих накопичень. Це дасть можливість підготуватися до моменту, коли економіка буде готова для обов'язкової накопичувальної пенсійної системи.
"Найкраще, щоб солідарна пенсійна система покривала хоча б 40% від вашої зарплати. Накопичувальні пенсії можуть додати ще 15-20%, що дозволить забезпечити загальний розмір пенсії на рівні 60% від вашого попереднього заробітку, що є середнім показником для Європи", – пояснює Марчак. Крім того, люди можуть самі робити додаткові внески, щоб збільшити свою майбутню пенсію. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии