Олександр Федоренко: про недоліки презентованих змін нового Закону про столицю

Олександр Федоренко: про недоліки презентованих змін нового Закону про столицю

Новий закон про столицю: зі "смотрящими" та без самоврядування
На днях в Верховній Раді депутатами від "Слуги народу" були презентовані зміни до Закону "Про столицю України - місто-герой Київ". Перше, що кидається в око - він виявився мінімально відредагованим законопроектом 2189а від 30.06.2014 року. А от помічені відмінності все ж не сприятимуть відновленню місцевого самоврядування в Києві, прикриваючись якими, сьогодні нинішня влада намагається "проштовхнути". Якщо б мова йшла про дві дисертації, а не законопроекти, то варіант від "Слуги народу" однозначно був би визнаний плагіатом.
Тепер про певні новації, які пропонуються киянам в зазначеному законопроекті.

Про міського голову та голову КМДА
Насамперед передбачається розділення посад мера і голови КМДА. Київську міську державну адміністрацію згідно законопроекту очолює голова, який призначається на посаду та звільняється з посади Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України, а мера обирають кияни за двотуровою системою. До цього, що було підтверджено рішенням Конституційного Суду України, Головою КМДА автоматично призначався Київський міський голова.
По-друге. До компетенції Київської міської державної адміністрації депутати хочуть віднести, зокрема, здійснення контролю за додержанням посадовими особами та органами місцевого самоврядування міста Києва Конституції України, законів України та інших нормативно-правових актів України. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии