Заплатите десятки тисяч гривень: обленерго попередили українців про штрафи за лічильники

Українцям можуть виписати величезні штрафи за електролічильники. Що може стати причиною санкцій, розповіли на офіційній facebook-сторінці АТ "Вінницяобленерго".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


Фахівці обленерго регулярно проводять рейди, щоб виявити порушників серед споживачів електричної енергії. Зірвана або пошкоджена пломба на електролічильнику може призвести до накладення величезного штрафу.
Заплатите десятки тисяч гривень: обленерго попередили українців про штрафи за лічильники

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Так, якщо енергетики виявлять незаконне втручання у прилад обліку електроенергії, то сума штрафу може сягати десятків тисяч гривень і навіть більше. При цьому споживач може заплатити суму вдвічі вищу, якщо не визнає крадіжку електроенергії, адже в такому разі на його плечі ляжуть ще й витрати на відповідну експертизу.
"У разі невизнання порушення – пломбу буде направлено на незалежну експертизу. І в разі підтвердження організацією, яка має таке право відповідно до законодавства, до суми штрафу буде додано ще й вартість експертизи, що може бути співрозмірною із сумою нарахувань за крадіжку", – попередили енергетики. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии