Уряд змінив умови доступного кредитування: що треба знати

Уряд України розробив нові правила для програми "Доступні кредити 5-7-9%", яка стала важливим інструментом для підтримки бізнесу. Ці зміни передбачають не лише обмеження в обсягах фінансування, а й нові умови для банків, які надають ці кредити.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


Зокрема, максимальна сума кредиту для оборотного капіталу тепер скорочена до 5 мільйонів гривень. Також уряд обмежив розмір маржі банків, що може сприяти вивільненню значних фінансових ресурсів. Ці заходи допоможуть направити до 3 млрд гривень на кредитування бізнесу.
Уряд змінив умови доступного кредитування: що треба знати

Кредит у банку, кадр з відео
Це рішення було прийняте на засіданні уряду 30 квітня 2024 року. Згідно з новими правилами, максимальна сума кредитування для оборотного капіталу буде скорочена, але ліміти для інвестиційних цілей, зокрема для підприємств переробної промисловості, залишаться незмінними і складатимуть 150 млн гривень.
За словами заступниці міністра економіки України Надії Бігун, уряд активно модернізує програму "5-7-9%" відповідно до поступового зменшення облікової ставки Національного банку. Ця програма переорієнтовує державну підтримку на інвестиційне кредитування. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии