Будуть проблеми зі спадщиною: українцям пояснили важливий нюанс через війну

З очевидних причин українці під час війни дедалі більше цікавляться питанням, як успадкувати майно, якщо воно знаходиться на тимчасово окупованих територіях.
Про всі нюанси та особливості цієї продудури розповіла волонтер системи БПП Кейван Мар'яна Коломийського місцевого центру з надання БВПП.
Будуть проблеми зі спадщиною: українцям пояснили важливий нюанс через війну

Заповнення документів, фото
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


Згідно із законом "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", українців в особливому порядку забезпечують правами.
Усі органи влади та їхня діяльність на окупованих територіях є незаконними, тому будь-який акт, який вони видають, вважається недійсним. Окрім документів, що підтверджують факт народження, смерті, реєстрації (розірвання) шлюбу.
Виходячи з цього, для наслідування майна українцям слід звернутися до нотаріальних органів на підконтрольній Україні території. Важливий момент: у разі смерті спадкодавця на окупованій території перед зверненням до нотаріуса до прийняття спадщини необхідно встановити факт його смерті.

Українці, скріншот: YouTube
Щоб це зробити, потрібно звернутися до місцевого суду на підконтрольній Україні території. Такі заяви розглядаються невідкладно з подання до суду, а свідчення видається до рук. Якщо місце проживання спадкодавця невідоме, місцем відкриття спадщини вважатиметься місце подання спадкоємцем першої заяви про прийняття спадщини.
Які документи необхідні:
свідоцтво про смерть спадкодавця;
документи, що підтверджують родинні зв'язки зі спадкодавцем (свідоцтво про народження/шлюб);
заповіт (за наявності);
паспорт та РНОКПП (ідентифікаційний код) спадкоємця/спадкоємців;
оригінали правовстановлюючих документів на спадкове майно.

Нотаріус, скріншот: YouTube
Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии