Українці можуть отримати додаткові пільги: кого стосується у першу чергу

Якщо раніше оформлення документів тривало ледь не півроку, то тепер отримати статус і оформити виплати можна за місяць, повідомляють у Мністерстві ветеранів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


Для отримання виплат ветеранам або їхнім родичам достатньо лише подати заявку, яка розглядатиметься до 30 днів. Це можна зробити у письмовому або в електронному вигляді.
Заявник може особисто звернутися до Центру надання адміністративних послуг незалежно від місця реєстрації. Також можна надіслати електронну заяву на порталі послуг Дія або в єдиному державному реєстрі ветеранів війни. Наразі електронний формат подачі заяви ще розробляється. Технічна можливість отримання статусів «в один клік» з’явиться найближчим часом.
Процедура звернення через ЦНАП вже діє для всіх категорій, в тому числі для захисників-добровольців з числа цивільних осіб, представників волонтерських організацій та інших цивільних осіб, які стали на захист держави та отримали інвалідність внаслідок війни.
«Мінветеранів зібрав всю проблематику щодо отримання статусів і Уряд наразі зробив перший крок до спрощення процедури. Ми почали вибудовувати екосистему повернення від військового до цивільного життя і один з її елементів – шлях пораненого: що далі, куди йти, як довго і з чим. Повернення починається із статусу, що дає право ветеранам та ветеранкам, родинам загиблих на отримання державних гарантій, пільг та послуг, а отримання статусу — залежить від швидких, якісних та комфортних процедур” — зазначають у міністерстві. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии