Яка їжа дозволена 13 квітня і навіщо одягати одяг навиворіт: прикмети та традиції на Фомаїда

Народне свято Фомаїда Медуниця відзначається 13 квітня 2018 року (за старим стилем – 26 квітня).
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


У церковному православному календарі це дата вшанування пам'яті мучениці Фомаїди Олександрійської (Єгипетської). Вважається, що у цей день трава медунка набирає цілющої сили. Звідси й назва свята.
Яка їжа дозволена 13 квітня і навіщо одягати одяг навиворіт: прикмети та традиції на Фомаїда

Фомаїда жила у V столітті у місті Олександрії. Вона була родом із християнської родини. Батьки виховували її в благочестя та лагідності. У 15 років вона вийшла заміж за рибалки та переїхала до будинку батьків чоловіка. Нові родичі полюбили дівчину за добрий та відкритий характер.
Якось чоловік Фомаїди пішов на нічну риболовлю. Того ж вечора свекор піддався наученням нечистого і почав умовляти невістку вчинити гріх перелюбу. Дівчина намагалася обдурити чоловіка. Вона нагадала йому про неминуче покарання за гріх, про неминучий Страшний Суд. Але свекор збожеволів і погрожував їй смертю. Фомаїда відповіла, що не відступить від Господніх заповідей, навіть якщо він розсіче її. Чоловік був засліплений пристрастю і не зміг впоратися з демоном, що вселився в нього. Він розрубав Фомаїду мечем і тієї ж миті осліп. Коли повернувся син, і в будинок увійшли друзі, вбивця, що розкаявся, попросив стратити себе за скоєне зло. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии