Польша готує великі зміни для українців: чи доведеться збирати речі

Тисячі українців, рятуючись від повномасштабної війни, знайшли притулок у Польщі. Приймаюча сторона максимально підтримала наших співвітчизників , надавши соціальний захист, матеріальну допомогу, житло та допомогу з працевлаштуванням. Проте вже за кілька місяців умови перебування українців у Польщі суттєво зміняться.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


30 червня 2023 року набувають чинності нові правила, які вплинуть на статус та можливості багатьох українських громадян. Польська влада оприлюднила проект змін до Закону "Про допомогу громадянам України у зв'язку із збройним конфліктом на її території" (так званий спецзакон про тимчасовий захист українців). Потім він буде переданий на міжвідомчі та громадські консультації. Передбачається, що вже у квітні законопроект дійде до Сейму.
Документ продовжує термін легального перебування українців із PESEL UKR на території Польщі до 30 вересня 2025 року. З 2025 року можна буде оформити дозвіл на тимчасове проживання на 3 роки.
Польша готує великі зміни для українців: чи доведеться збирати речі

Українські біженці в Німеччині, скріншот: YouTube
Зміни торкнуться запровадження спрощеного процесу отримання картки тимчасового перебування для осіб зі статусом UKR. Згідно зі змінами, карту побуту отримають громадяни України, які мають активний статус UKR станом на 04.03.2024 (і матимуть її на дату подання заяви ), та які оновлять всю необхідну інформацію в базі даних PESEL UKR і подадуть електронну заяву на отримання картки воєводі. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии