Українці можуть втратити субсидію: про які зміни потрібно повідомляти ПФУ, щоб не було лиха

Держава намагається підтримувати найуразливіші верстви населення, надаючи допомогу на оплату комунальних послуг . Однак ця підтримка не є безумовною і вимагає від одержувачів постійного інформування про зміни в їхньому житті. Недотримання вимог до повідомлення може призвести до втрати цінних виплат.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


Законодавство чітко визначає, які саме зміни необхідно невідкладно інформувати Пенсійний фонд України (ПФУ). Здебільшого це стосується зміни складу сім'ї, прописаної у будинку; зміни соціального статусу (укладання чи розірвання шлюбу) тощо. Про це нагадує Кабмін.
Українці можуть втратити субсидію: про які зміни потрібно повідомляти ПФУ, щоб не було лиха

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Якщо громадянин своєчасно не повідомить ПФУ про такі зміни, він ризикує втратити право на субсидію. У такому разі особі доведеться подавати нову заяву на призначення допомоги та заповнювати декларацію про своє майнове становище та доходи.
Цей процес можна розпочати дистанційно через особистий кабінет на офіційному сайті ПФУ, увійшовши за допомогою цифрового підпису. Далі необхідно перейти до розділу "Звернення" та дотримуватися інструкцій. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии