Чи можуть мобілізувати з ІІІ групою інвалідності: які шанси потрапити на війну

Уже понад рік в Україні воєнний стан викликаний повномасштабним вторгненням росії в Україну, тому триває загальна мобілізація для чоловіків віком від 18 до 60 років, проте є виключення, вони стосуються людей з інвалідністю.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


Про відстрочку від призову на службу під час мобілізації йдеться у Законі України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", а саме у статі 23. Встановлення інвалідності відбувається в установленому порядку, а тимчасової непридатності – відповідно до висновку військово-лікарської комісії (ВЛК).
Чи можуть мобілізувати з ІІІ групою інвалідності: які шанси потрапити на війну

Мобілізація, скріншот: Youtube
Якщо ВЛК визнала військовозобов'язаного тимчасово непридатним до військової служби за станом здоров’я, то він має відстрочку на термін до шести місяців. Після цього чоловік має знову пройти військово-лікарську комісію.
Також у 23 статті зазначено, що особи з інвалідністю у зазначений період можуть бути призвані на військову службу. Але це відбувається за їхньою згодою і лише за місцем проживання. Відтак можна дійти висновку, що чоловіків з ІІІ групою інвалідності можуть мобілізувати за їхньою згодою. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии