Українцям нагадали, що потрібно зробити до 1 травня 2023 року: ігнорувати чи спізнюватися вкрай небажано

Українці, які офіційно не працевлаштовані та мають додатковий дохід, зобов'язані сплатити державі податки. Таких осіб попередили, що подати відповідні декларації до податкової служби необхідно до 1 травня 2023 року.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


Під оподаткування підпадає дохід, отриманий від оренди, оплата незалежної професійної діяльності або іноземні доходи. Розмір податку – 18%. Однак до цього списку не входить матеріальна допомога, яка виплачена міжнародними організаціями чи державою, за неї сплачувати податки не потрібно.
Українцям нагадали, що потрібно зробити до 1 травня 2023 року: ігнорувати чи спізнюватися вкрай небажано

Гроші, гривні: фото informator.ua
Заповнити та подати декларації про відповідні доходи за минулий рік українці мають до 1 травня, прийматимуть їх у Державній податковій службі, але зробити це можна й дистанційно. У відомстві також повідомили, що податки із заробітної плати сплачує виключно роботодавець.
Водночас податки з додаткового доходу доведеться сплатити не лише неофіційно працевлаштованим особам, а й тим, хто має офіційну роботу. Тобто будь-який заробіток необхідно задекларувати та сплатити податок. Варто зазначити, що за ігнорування такої вимоги чи затримки з поданням декларації стягуватиметься штраф. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии