В Україні ціни на цибулю злетіли втричі: скільки покупцям коштуватиме кг "золотого" овочу

На українському ринку продовжує дорожчати цибуля, ціни досягли рекорду і не думають зупинятися, незважаючи на прогнози експертів. Покупців обнадіюють тим, що ситуація стабілізується з новим урожаєм навесні, але поки що супермаркети тільки піднімають вартість овочів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


За даними порталу "Мінфін", ціна цибулі злетіла майже втричі, порівняно з минулим сезоном. 1 квітня 2022 року овоч обходився українцям 19,13 грн/кг, а на даний момент вартість досягла 56,60 грн/кг, у березні вона була на рівні 56,08 грн/кг.
В Україні ціни на цибулю злетіли втричі: скільки покупцям коштуватиме кг "золотого" овочу

Динаміка зростання цін на цибулю, дані Мінфін
Станом на 18 квітня, найдорожчою є біла цибуля. Лише за місяць вона подорожчала із 88,23 грн/кг до 88,90 грн/кг. На другому місці у лідируючому списку – синя, її ціна трохи знизилася з 57,51 грн/кг до 57,33 грн/кг. Найдешевше вона обійдеться в Новусі та Метро – 54,99 грн та 57,10 грн відповідно.
Середня ціна звичайної цибулі встановлена ​​на рівні 56,60 грн/кг, що на 52 копійки нижче, ніж у березні. Найдоступніші варіанти зустрічаються у Варусі – 49,90 грн та Новусі – 49,79 грн. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии