У ПФУ відповіли, як нараховується пенсія за втрати годувальника на дітей: умови дуже серйозні

На офіційній сторінці Пенсійного фонду України та на сайті відомства з'явилася інформація щодо пенсії у зв'язку із втратою годувальника, яка визнається відповідно до Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


Її можуть одержати члени сім'ї покійного годувальника, які не були працевлаштовані та перебували на його утриманні за умови, що на день смерті годувальник мав страховий стаж від 1 до 15 років, залежно від віку на момент смерті.
У ПФУ відповіли, як нараховується пенсія за втрати годувальника на дітей: умови дуже серйозні

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Дітям пенсія за втратою годувальника призначається без урахування того, чи вони перебували на його утриманні. Щодо величини пенсії через втрату годувальника, то для двох і більше дітей вона становить 100% розміру пенсії за віком померлого годувальника.
Однак, якщо щомісячні пенсійні виплати не досягають 150% прожиткового мінімуму для трьох або більше членів сім'ї (з урахуванням усіх надбавок, різних підвищень, допомоги та всіляких інших доплат до соціальної виплати, які передбачені на законодавчому рівні, крім пенсій за особливі заслуги перед Батьківщиною та щомісячної доплати до пенсії через втрату годувальника членам сімей померлих шахтарів – внаслідок нещасного випадку на роботі). Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии