Пенсійний колапс: українці на заслуженому відпочинку можуть залишитися голими та босими

Колапс пенсійної системи невідворотно чекає на Україну в найближчі 10-15 років. Якщо не розпочати необхідних реформ, то в майбутньому українці можуть не розраховувати навіть на мінімальну пенсію. Про це заявив викладач економіки у Могилянській школі журналістики Олексій Набожняк в ефірі Громадського радіо.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


Цьогорічну пенсійну систему очікує колапс, внаслідок якого українці не зможуть отримувати навіть мінімальної пенсії. Втім, станеться це, за прогнозами, за 10-15 років.
Пенсійний колапс: українці на заслуженому відпочинку можуть залишитися голими та босими

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Експерт наголошує, що в Україні зрівнялася кількість пенсіонерів та кількість працюючих громадян. Відповідно, надходжень до ПФУ не вистачає для забезпечення пенсіонерів і, як мінімум, половина коштів на виплату пенсій виділяється з держбюджету.
"Проблема в тому, що станом на даний момент кількість працюючих зрівнялася з кількістю пенсіонерів. Один працюючий забезпечує зі своєї зарплати фінансування одного пенсіонера. Цього, безумовно, не вистачає. Приблизно половина тих грошей, які сьогодні витрачаються на пенсії, додатково до ПФ віддає державний бюджет", - зазначив Олексій Набожняк. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии