Біженці можуть розслабитись? Декларацію про доходи подавати не обов'язково

Очільниця ради Інституту податкових реформ Олени Хотенко зазначає, що це особиста думка народної депутатки Ніни Южаніної.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


За словами Олени Хотенко, яка дала коментар для "Громадського радіо", якщо підняти принципи модельної конвенції про усунення подвійного оподаткування, то всі громадяни України, які перебувають закордоном понад 183 дні, згідно з нашим законодавством, взагалі вже є податковими резидентами інших країн.
Біженці можуть розслабитись? Декларацію про доходи подавати не обов'язково

Податки, фото: кадр з відео
У деяких країнах, таких як Німеччина, наші громадяни стали податковими резидентами з другого дня перебування у цій країні. Тому декларування, яке передбачене законодавством України, на них вже не розповсюджується. І вони не повинні декларувати свої доходи за кордоном, які ними утримані, і платити податки, — зазначила Хотенко.

Також вона зазначила, що держава турбується про всіх громадян, і якщо від наших громадян вимагали б подібного декларування, це була б дискримінація. "Не можуть люди платити податки двічі в різних країнах. Це подвійне оподаткування", - зазначила Хотенко. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии