У яких випадках військові втрачають право на компенсацію після отримання поранення чи інвалідності: важливі нюанси

Українським військовим через травму під час бойового завдання виплачують грошові компенсації. Розмір суми залежить від того, чи призвело поранення до інвалідності та стану здоров'я. Однак у деяких випадках таку допомогу можуть скасувати.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.

Після отримання поранення військовому проводять огляд у медчастині та встановлюють ступінь травми, видають довідку з підтвердженням.
Щоб довести характер поранення, фахівці проводять ціле розслідування, щоб оцінити, чи було каліцтво пов'язане з бойовими втратами або з нещасним випадком.
У яких випадках військові втрачають право на компенсацію після отримання поранення чи інвалідності: важливі нюанси

Поранений військовий, фото з відкритих джерел

Коли військовий втрачає право на компенсацію


Насамперед допомогу анулюють, якщо потерпілий перебуває за місцем проживання, винятком є ​​терміновики та курсанти військових навчальних закладів, які мешкають за місцем проживання у казармах та гуртожитках. Це також стосується випадків, коли військовий перебуває у відпустці чи звільненні, але якщо травма пов'язана із порятунком життя чи охорони порядку – компенсацію видадуть.
погіршення стану здоров'я внаслідок отруєння алкоголем, наркотичними засобами, токсичними чи отруйними речовинами, а також їх дії (асфіксія, інсульт, інфаркт, зупинка серця тощо), що підтверджено відповідним медичним висновком.
використання в особистих цілях без відома командування транспортних засобів, озброєння, обладнання, інструментів та матеріалів, що належать до військової частини або використовуються нею.
умисне вчинення кримінального правопорушення, встановлене обвинувальним вироком суду або ухвалою про закриття кримінального провадження.

Поранений військовий, фото pravda
Також на допомогу можна не розраховувати, якщо військовий сам завдав собі шкоди чи самовільно залишив місце служби. Компенсація ще може бути анульована, якщо настала природна смерть внаслідок вроджених вад здоров'я, від загального захворювання, що підтверджено висновками судово-медичної експертизи. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии