Чи потрібно викопувати хризантеми на зиму: у якому випадку квіти переживуть холоди й не загинуть

Дачникам розповіли, що потрібно робити, аби їхні красиві хризантеми у квітнику добре перенесли зиму й не загинули. Чи обов'язково потрібно їх викопувати на цей період з ґрунту і чим добре підживляти.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


Як правильно зберегти хризантеми взимку в ґрунті:


Мульчування хризантем на зиму підійде для морозостійких сортів і сніжних зим. З настанням перших морозів квіти підгортають, використовуючи тирсу, стружку, компост. А якщо морози досить серйозні - вкривають ялиновим гіллям або гілками й присипають сухим листям.
Укриття для хризантем взимку. Восени навколо куща або кількох кущів хризантем ставляться опори, наприклад, з цеглин. На них кладуть дошку або шифер, а зверху - матеріал для укриття і зафіксовують його. Можна взяти, наприклад, ялинові гілки. Важливо, щоб укриття мало можливість провітрюватися і не було надлишку вологи.
Чи потрібно викопувати хризантеми на зиму: у якому випадку квіти переживуть холоди й не загинуть

Хризантеми, скріншот з відео

Як правильно викопувати хризантеми на зиму:


І саме цей спосіб радять обирати досвідчені квітникарі. Пояснюють це тим, що кущі хризантем, на зиму викопані з землі, формують сильний кущ, рідше хворіють та раніше зацвітають. Також є можливість простежити за зберіганням рослини й вжити відповідних заходів при необхідності.
Зберігати потрібно при температурі 0…+5 градусів - у погребі, підвалі, на веранді або в гаражі. Та найчастіше квітникарі викопують укорочені хризантеми восени й поміщають на зимівлю в спеціально підготовлені ящики.

Хризантеми / фото: Запорізький Ботанічний сад
Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии