Костел Святого Миколая відремонтують за 19 млн до кінця 2021 року: українці "врятували" святилище від краху

Український політик і журналіст Масі Найєм на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповів про те, що був визначений підрядник, який виконає протиаварійні роботи в костелі Святого Миколая, в Києві.
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


Багато з вас пам'ятають, що пожежа в святилищі сталася ввечері 3 вересня 2021 року, коли загорілася проводка всередині органу. З того моменту, десь за добу була зібрана сума на відновлення. Прості українці та представники бізнесу зібрали понад 25 мільйонів гривень. Тому реставрація буде здійснена виключно за благодійні кошти, а Міністерство культури України проконтролює витрати на ремонт, завдяки раніше створеній робочій групі.
Костел Святого Миколая відремонтують за 19 млн до кінця 2021 року: українці "врятували" святилище від краху

Костелу Святого Миколая, фото ТСН
"Щойно на робочій групі "Національний Дім органної та камерної музики" визначився з підрядником, який виконуватиме протиаварійні роботи. Підрядник готовий зробити роботи за 19 378 371 грн. В термін до 31 грудня 2021 року. Згідно проектно-кошторисної документації вартість робіт була визначена в розмірі 21 909 840 (тобто підрядник зробить ці роботи дешевше)", - пише Масі Найєм.

Підрядником вирішили призначити компанію "Укрспецреставрація", яка зважилася знизити вартість ремонту десь на два мільйони. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии