Кличку довелося вибачатися перед киянами за Поворозника, який підвищив вартість проїзду

Про це міський голова написав у своєму телеграм-каналі.
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


16 листопада перший заступник мера Києва Микола Поворозник заявив, що проїзд у наземному транспорті й метро з січня 2022 року підніметься відразу в 2,5 рази - до 20 гривень за разову поїздку.
“Цьогорічна ціна у комунальному транспорті давно не відповідає економічно обґрунтованому тарифу. За розрахунками КП “Київпастранс”, економічно обґрунтований тариф у наземному транспорті сьогодні становить 22,30 грн. За розрахунками КП “Київський метрополітен”, обґрунтований тариф у метро – 22 грн”, – аргументував своє рішення Поворозник.
Ініціатива Миколи Поворозника викликала шквал критики з боку експертів, які не побачили реальної потреби піднімати ціни на проїзд. Це підтвердили й приватні перевізники, заявивши, що вартість проїзду у київському транспорті з урахуванням собівартості та маржі становить максимум 6-8 гривень.
У відповідь на аргументи експертів та учасників ринку, а також протести громадськості, яка організувала мітинг під КМДА у четвер, 18 листопада, Віталій Кличко визнав, що перший заступник голови КМДА не мав права приймати рішення, але міг лише ініціювати процес публічних консультацій щодо встановлення нових тарифів на проїзд. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии