У нас часто закони використовують як дубинку, - Костянтин Богатов

Про це він заявив в інтерв’ю виданню Kyiv.Press.
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
Внимание! У Вас нет прав для просмотра скрытого текста.


Депутат зазначив, що в Київраді досі залишилась проблема зв’язку депутатів із забудовниками, через що часто відбуваються голосування, які в інтересах останніх, проте за важливі рішення депутати не голосують.
На його думку, хорошим рішенням для депутатів в Україні було б введення імперативного мандату, який передбачає дострокове відкликання обранців, які не виправдали довіри виборців.
«У нас часто закони використовують як дубинку. Імперативний мандат повинен бути з точки зору відповідальності депутатів за свої дії. Це нормально», - вважає Богатов.
Він зазначив, що депутат не отримує корону чи індульгенцію Папи Римського, тому після обрання він повинен працювати, а якщо обранець нічого не робить, то його потрібно позбавляти мандата. Втім, додав депутат, такий інструмент не повинен стати «дубинкою» для керівника партії і дати йому можливість тиску чи впливу на голосування за те чи інше питання. Тож, на його думку, необхідно правильно організувати таке рішення, щоб воно запрацювало. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии