Київ задихається від вихлопних газів, не врятує навіть маска: "Винні..."

Київ задихається від вихлопних газів, не врятує навіть маска: "Винні..."

Кияни задихаються від вихлопних газів, фото: скріншот з відео
За минулий рік у Києві зареєстрували близько 170 тисяч авто. Загалом столицею курсує майже мільйон машин. Щодня у заторах вони виробляють до кілограма небезпечних речовин, якими дихають кияни. Концентрація вихлопних газів перевищує норму у кілька разів і з кожним роком ситуація погіршується. Що з цим робити, намагалися з’ясувати журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

У Києві проблеми з повітрям, фото: скріншот з відео

У Києві проблеми з повітрям, фото: скріншот з відео
Дивіться сюжет за посиланням.
Якість повітря перевіряють щодня за допомогою спеціальних моніторингових станцій. Таких систем у Києві 137, і всі вони стаціонарні. Результати аналізу свідчать про те, що у більшості випадків переважає високий рівень забруднення, при якому містянам дихати шкідливо.
80% забруднення повітря – від автомобільних вихлопів. Проте не усі машини такі небезпечні. Раніше потрібною перевіркою авто займались у МВС. Але у 2011 році процедуру скасували через низку корупційних скандалів. Щоб уникнути підробок, експерти пропонують використовувати спеціальні комп’ютери. Подібні системи вже працюють в Австрії, Данії та Іспанії.Обладнання аналізує склад хмарини, яку залишає по собі автомобіль. Далі комп’ютер фотографує номери машини та передає інформацію диспетчеру. Вартість встановлення такої системи понад 1 млн гривень. Нині екоактивісти шукають спонсорів, які б допомогли реалізувати проєкт.

Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии