У Києві знайшли квіти під снігом, які пахнуть лимонами: "Весна?"

У Києві знайшли квіти під снігом, які пахнуть лимонами: "Весна?"

Скрін, Facebook
Київський ботанічний сад поділився вражаючими фото рідкісної рослини родом з іншої частини світу. Фото опублікували на Facebook-сторінці установи.
Поки більшість наших рослин у листопаді спить, відповідно до свого біологічного годинника, дивовижний «гість» із Північної Америки тільки починає цвісти. Дивна рослина - гамамеліс віргінський, який ще має народну назву «чарівний горіх» чи «відьмин горіх».

Пізнє цвітіння гамамеліса віргінського – пристосування до виживання у важких умовах. Його плоди визрівають впродовж зими і навесні вже готові до поширення та розмноження, відчутно випереджаючи природніх конкурентів. Квіти цієї розлини мають ніжний лимонний аромат.
«Холодне осіннє повітря сприяє початку цвітіння гамамеліса віргінського, в сонячний день пізньої осені відчутний запах його витончених пелюсток з ароматом лимона. Перший сніг підкреслює шарм цих незвичних в наших садах північноамериканських рослин», - розповіли співробітники ботсаду.
Нагадаємо, раніше На Тернопільщині засікли природну аномалію - цвіте, як у травні.
Як повідомляє портал «Знай.uа» У Запоріжжі зацвів бузок як у травні - осінь зійшла з розуму.
Також «Знай.uа " писав, що Тернополяни перетворили звалище на райський сад-Троянди, іриси та гладіолуси замість витверезника.
Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии