У Степанова взялися за шкільні їдальні: "Жодних сосисок і газованої води"

У Степанова взялися за шкільні їдальні: "Жодних сосисок і газованої води"

У МОЗ представили на обговорення проект про нові норми харчування в школах і дитячих садках.
Як повідомляє прес-служба відомства, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що світова тенденція йде до того, що діти рухаються все менше, і все більше їдять шкідливостей. Тому важливо зробити так, щоб харчування дітей в школах було корисним і разоподібним.
Ляшко додав, що на рівні законодавства в Україні вперше врегулюють питання харчування дітей з особливими дієтичними потребами, такими як цукровий діабет, непереносимість глютену, лактози тощо.
Документ передбачає заборону на покупку, реалізацію та пропозицію дітям технологічно оброблених м'ясних і рибних страв, наприклад, ковбас, сосисок і заморожених напівфабрикатів, а також солодкої газованої води. Обмежується також добова кількість цукру, солі, жирів, борошняних і кондитерських виробів.
Крім цього, в МОЗ пропонують надавати школам і дитсадкам можливість самостійно вибирати більш зручну і відповідну для них форму надання дітям харчування. Вони можуть готувати їжу своїми силами або, наприклад, замовити послуги кейтерингу, здаючи харчоблок в оренду.

Нагадаємо, українців чекає неприємний сюрприз в платіжках, "нагріють" по повній.
Як повідомляв Знай. ua, в Україні зміняться ціни на газ, які суми побачимо в платіжках вже взимку.
Також Знай. ua писав, що у Києві стартує опалювальний сезон: Кличко звернувся до українців.

Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии