Коли в Україні скасують призов до армії: у ЗСУ назвали умову

Коли в Україні скасують призов до армії: у ЗСУ назвали умову

У перспективі в Україні необхідно вибудувати таку систему, при якій кожен громадянин зможе захистити свій будинок і країну в разі потреби. Тільки після цього держава зможе відмовитися від практики закликати на строкову службу.
Про це в ефірі українського телеканалу заявив Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак.
"Чи планує армія взагалі відмовлятися від призову - ви знаєте, у нас є в перспективі таке бачення. Але це може бути тільки тоді, коли у нас буде система підготовки резерву. Якщо ми створимо таку систему роботи, щоб кожен біля свого будинку був мінімально готовий захистити його", - сказав він.
Хомчак додав, що українці повинні навчитися надавати собі і оточуючим першу допомогу, щоб у разі необхідності люди могли врятувати життя. Хомчак зазначив, що створення такої системи займе не один рік, і вже зараз у ЗСУ розуміють, що подібна система - необхідна.
"Такі системи вимагають фінансування, підготовки кадрів, починаючи від звичайних цивільних осіб і до голів громад і керівництва держави. Коли така система запрацює, тоді ми зможемо говорити про скасування строкової служби, адже в ній більше не буде необхідності", - зазначив Хомчак.Він додав, що в 2020 році кількість призовників зменшилася, і зараз армія повністю укомплектована. Тепер ЗСУ ставить перед собою завдання не тільки укомплектувати армію, а й перейти на інший рівень якості:
"Ми розуміємо, що коли буде якість, тоді буде зовсім інший підхід до виконання бойових завдань і в повсякденній діяльності, і взагалі до статусу військовослужбовця".
Раніше повідомляли, Дубинський назвав Владислава Криклія кричущим проявом корупції в Кабміні.
Як повідомляв Знай.uа, дружба Арахамії з екорейдером Куфтирьовим може коштувати "Слузі народу" рейтингу.
Знай.uа писав, Євросоюз загнав у глухий кут команду Зеленського: "Наслідки для вашої країни будуть поганими".

Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии