Київські лікарі врятували пацієнтку з 4,5-кілограмовою пухлиною в легенях - унікальна операція прогриміла на всю Україну

Київські лікарі врятували пацієнтку з 4,5-кілограмовою пухлиною в легенях - унікальна операція прогриміла на всю Україну

Пацієнтка / фото: Офіс президента
У клінічній лікарні "Феофанія" лікарі провели унікальну операцію, видаливши у пацієнтки 4,5-кілограмову пухлину в легенях. Про подробиці медичного подвигу розповідає прес-служба офісу Президента в Facebook.
Читайте Знай в Google News!
Видалення пухлини подібних розмірів з розташуванням на легенях – вкрай складна операція, яка вимагає чимало грошей і три дюжини досвідчених фахівців. В цілому, вартість однієї такої операції становить близько 1 мільйона гривень. Однак, завдяки Наказу президента про доступність медичної допомоги для громадян у лікарні "Феофанія", операція для пацієнтки з Хмельницької області виявилася безкоштовною.
66-річна Тетяна Вигонська дізналася про своє захворювання ще три роки тому. Але, через відсутність грошей, вона не зверталася за медичною допомогою. У травні жінка відчула сильну задишку і слабкість, тому була змушена звернутися до лікарів. Їй діагностували солітарну фіброзну пухлину правого гемотораксу. Пухлина була настільки величезною, що зрослася, затиснула жінці праву легеню і тиснула на ліву легеню і серце.

Лікарі повідомили, що якщо жінка не погодитися на операцію, то їй залишилося жити від двох тижнів до двох місяців, після чого вона задихнеться. Її направили до Києва в клінічну лікарню "Феофанія". Після здачі необхідних аналізів і дообстеження, лікарі приступили до операції. Вона тривала близько 12 годин за участю понад 30 фахівців.
"Складність операції полягає в тому, що, по-перше, важкий соматичний загальний стан пацієнтки – локалізація пухлини непроста, є небезпека великої крововтрати, пошкодження легень та зупинки серця. По-друге, технічно складно. Мають бути одночасно зібрані відповідні спеціалісти та необхідне обладнання", - пояснив головний лікар "Феофанії" Ігор Семенів.


Фахівці не давали жодних прогнозів Тетяні Вигонській. Майже тиждень після операції стан жінки був важкий – п’ять днів її підтримував апарат ЕКМО. Нині пацієнтка самостійно дихає та вже виходила надвір. Весь цей час поряд з Тетяною Вигонською був її чоловік Валентин. Подружжя щиро дякує всім лікарям і небайдужим, які допомагали фінансово. Навіть односельці родини Вигонських приїжджали до Києва, щоб здати донорську кров.
Досвідом такої операції українські лікарі планують поділитися на засіданні Європейської асоціації анестезіологів. І на цьому фахівці не зупинятимуться.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, що ужгородський лікар-акушер-гінеколог Олександр мов та клініка "Астрамед" проводять 4 безкоштовні операції та консультації щомісяця.
Як повідомляв портал Знай.иа, 5-річний українець з черепно-мозковою травмою потребує допомоги.
Також Знай.иа писав, що у Миколаївській області лікарі змусили жінку забрати в мішку ампутовані ноги чоловіка.

Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии