Кличко попався на нахабній схемі з евакуаторами - 49 мільйонів гривень у кишеню

Кличко попався на нахабній схемі з евакуаторами - 49 мільйонів гривень у кишеню

Скрін, відео YouTube
Кияни та гості міста шоковані цінами на евакуацію авто у столиці. При цьому з вартості евакуації лише третина коштів іде до міського бюджету, зазначають у сюжеті ТСН.
Зазначається, що столичні водії отримують штрафи за паркування у недозволеному місці, суми яких сягають до двох тисяч гривень. Однак їхні кошти здебільшого осідають на рахунках приватних фірм, які промишляють евакуацією авто.
У Києві водій, який хоче забрати своє авто зі штрафмайданчика, має сплатити за трьома квитанціями: сам штраф (близько 500 грн), вартість послуг евакуатора (1270 гривень), та . послуги штрафмайданчика (за одну добу — 144 гривні).
При цьому послуги евакуатора надає приватна фірма, а сума, яку треба сплатити, не залежить від відстані до штрафмайданчика. Відповідно, навіть евакуація на 300 метрів коштуватиме водієві ті ж 1200 гривень. Цей факт неабияк обурює столичних автомобілістів, однак у Департаменті транспортної інфраструктури стверджують, що вартість взята не «зі стелі», а узгоджена із Міністерством фінансів та Національною поліцією.
У КМДА стверджують, що в Києві діють півсотні евакуаторів, із них 14 – комунальні. При цьому всі інші – приватні фірми, із якими за результатами конкурсу було укладено договір Департаментом транспортної інфраструктури.На сайті КМДА є перелік таких приватних фірм, і у ньому зазначено лише вісім таких підприємств.
За рік було евакуйовано 38 тисяч 200 авто. З них зі штрафів у бюджет надійшло 19 мільйонів гривень, а ще 49 мільйонів гривень заробили приватні фірми.

Нагадаємо, раніше Марцінків відбере у франківчан велосипеди на День Незалежності
Як повідомляє портал " Знай.ua» У Львові розшукують велосипедиста, який втік після страшної аварії: "серце не здригнулося"
Також " Знай.ua " писав, що Під Львовом озвірілий шумахер переїхав 6-річного велосипедиста-гальмувати не став
Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии