Два президенти, море квітів та сліз: у Києві провели в останню путь Бориса Патона

Два президенти, море квітів та сліз: у Києві провели в останню путь Бориса Патона

Скрін, відео YouTube
У Києві сьогодні, 22 серпня, провели церемонію прощання із видатним вітчизняним ученим, Героєм України, очільником Академії наук України Борисом Патоном. Про це повідомили в офіційному представництві президента держави.
Зазначається, що у церемонії взяли участь голова держави Володимир Зеленський та його дружина, очільник офісу президента Андрій Єрмак та перший президент України Леонід Кравчук. Крім офіційних осіб, попрощатися із вченим, який вже став легендою, прийшли його друзі, колеги, знайомі та просто небайдужі громадяни.

Прощання з Патоном, фото: прес-служба президента
Прощання із Борисом Патоном відбувалося у залі клубу Кабінету міністрів. Поховали вченого на Байковому кладовищі – поруч із родиною.
Додамо, що Борис Євгенійович трохи не дожив до свого 102-річчя, яке мали візначати восени цього року.



Перед смертю довгожитель української науки страждав від проблем із серцем та двічі за тиждень був госпіталізований до інституту Амосова. Однак лікарям не вдалося врятувати йому життя.

Нагадавши, Знай повідомляв, що 18 серпня, у віці 84 років зупинилося серце відомого українського вченого і викладача Євгена Давидовича Ющука. Роботу в педагогічному університеті він розпочав у 1965 році з посади техніка автодела. Паралельно він навчався і отримував вищу освіту.
Також Знай повідомляв, що 19 серпня в Києві зупинилося серце видатного вченого і довгожителя Бориса Патона, багаторічного президента Національної академії наук України. Як зазначається, формується Державна комісія з похорону, яка вирішуватиме основні питання, оскільки у вченого фактично немає родичів.
Нещодавно Знай передавав, що помер легендарний фольклорист і літературознавець Іван Сенько. Про смерть Івана Сенько повідомили його рідні.
Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии