У Кличка розповіли, що буде з комуналкою до кінця року - кияни, тримайтеся

У Кличка розповіли, що буде з комуналкою до кінця року - кияни, тримайтеся

Тарифи, фото: Город Х
Тарифи на комунальні послуги у Києві до кінця 2020 року збільшуватися не будуть. Про це сказав у інтерв’ю «Вечірньому Києву» заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв.
«Це позиція міста. Ми знаємо про звернення Київводоканалу з цього приводу. Але переконані, коли є економічні наслідки пандемії і людям дуже важко матеріально, підвищувати тариф не можна. Треба активізувати роботу, знайти внутрішні резерви на підприємстві. Адже ми всі працюємо в складних умовах боротьби з вірусом, який вплинув на усі сфери життя, тож мусимо знаходити вихід з таких ситуацій», – розказав заступник голови КМДА.
Проте, у платіжках киян незабаром з’явиться графа «Абонентська плата».
«Така норма прописана у діючому законодавстві України. Хвилюватися не потрібно, абонплату, яка раніше входила в тариф, вивели окремим рядком з «тіла» основного платежу. Однак позиція Києва наступна: не варто ускладнювати процес сплати за комуналку. Місто звернулося до Кабінету Міністрів України з цього приводу. Адже з тарифу окремим рядком також вивели внески за обслуговування та ремонт будинкових лічильників тепла і води. За задумом законодавця, такий підхід мав би сприяти підвищенню прозорості в питанні нарахувань та принципів тарифоутворення. Але є ризик просто заплутати споживача. Переконаний, клієнти не хочуть, аби платіжка перетворювалася на велике простирадло з безліччю рядків «до сплати», – каже Пантелеєв.
Заступник голови КМДА також відповів на питання, які комунальні підприємства найбільше постраждали від локдауну.
«Мало місце зменшення рівня платежів за комунальні послуги. Вважаю це природнім явищем, адже багато людей не працювали в той час, втратили роботу. Але згодом, дякуючи киянам, ми вийшли на стабільний рівень сплати за комунальні послуги.
Важко виділити якесь комунальне підприємство, яке б постраждало більше: всі працюють в режимі підвищеної «боєготовності». І надважливо те, що вдалося не допустити розповсюдження маніпуляцій, чуток, вигадок, паніки. Тут міський голова Віталій Кличко дуже ефективно комунікує з киянами, регулярно на брифінгах повідомляючи про все, що відбувається в місті», – розказав Пантелеєв.
Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що В Україні за добу 1318 нових хворих коронавірусом, померло 31

Також портал "Знай.ua" писав, що Кличко знову вигнав киян з пляжів
Також портал "Знай.ua" писав, що Єфремов у залі суду заявив про втрату пам'яті-сім'я загиблого в шоці, адвокати починають війну: подробиці
https://www.youtube.com/watch?v=rWC5giKFUVo
Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии