Київська міськрада змінила колір на один вечір – все заради рідного прапора

Київська міськрада змінила колір на один вечір – все заради рідного прапора

Стало відомо про те, що КМДА в Києві підсвітили синьо-жовтим кольором. З чим це пов'язано.
Таким чином, повідомляється, що зроблено це в честь тридцятої річниці підняття українського прапора в Києві. Про це повідомили в прес-службі КМДА.
Також, в честь цього знаменного дня, Музейно-виставковий центр Музею історії Києва підготував святкову експозицію, що включає в себе архівні матеріали, а також сам прапор. Той самий, який тридцять років тому підняли в Києві.
Нагадаємо, що 24 липня 1990 року був підняв національний синьо-жовтий прапор поблизу будівлі КМДА.
Відома українська письменниця і поетеса Оксана Забужко також вирішила згадати цей історичний момент, і опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook ролик з того дня, і написала, що це було чудово.
30 років тому.
Добре пам'ятаю, де я в мить підйому прапора стояла, і навіть (як то завжди врізається у важливі моменти...Geplaatst door Oksana Zabuzhko (Оксана Забужко) op Vrijdag 24 juli 2020
"Хто не бачив – знайдіть 17 хв і подивіться уважно, не пропускаючи ані титли, на цей Київ літа 1990-го. Через 2,5 місяці почався "перший Майдан" – " Революція на граніті, і 15 жовтня майже такі ж багатотисячні колони киян вийшли на загальноміський страйк на підтримку студентів – тільки це вже була не святкова юрба, а зла, рішуча й зосереджена, йшли "підприємствами", – розповіла вона.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, луцький терорист відпустив трьох заручників після відеозвернення Зеленського: "Дивитися всім!". 44-річний Максим Кривош, який захопив автобус у Луцьку і утримує людей більше 9 годин, відпустив трьох заручників після особистої бесіди з президентом Володимиром Зеленським і виконання ним вимоги.
Як повідомляв портал "Знай.іа", провернула аферу з турпутівками на 700 тис. грн – поліція затримала винахідливу шахрайку. У Києві аферистка придумала схему обману і здерла останні гроші в довірливих городян. Зокрема, жінка продавала туристичні путівки і побутову техніку. Шахрайка брала гроші, а товар або послуги не надавала.
Також Знай.іа" писав, Венедиктова буде боротися з корупцією на пару зі Швейцарією — НАБУ і генпрокурор підписали Меморандум. Офіс Генпрокурора і НАБУ підписали Меморандум зі Швейцарією про впровадження проекту повернення активів.

Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии