У Києві невідомі просто з-під носа поцупили старовинні пам'ятки архітектури

У Києві невідомі просто з-під носа поцупили старовинні пам'ятки архітектури

Городяни помітили, що на центральних вулицях Києва зникли старовинні статуї, а також декоративні вази. Подібні зміни обурили активістів, які звернулися з офіційним запитом до столичної влади. Однак їм також невідомо, хто демонтував елементи декору. Про це повідомляє на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook дослідник і активіст Семен Широчин.

Невідомі демонтували центр Києва, Інформатор
Експерт направив офіційний запит до КМДА для того, щоб дізнатися, хто займався демонтажем декору на фасадах будинків у Києві. Зокрема, згадав будинки № 15/4, № 23 та № 27 на вулиці Хрещатик, також № 4 на Лисенка, № 10 на Костьольній та № 40 на Шовковичній. Також він спробував дізнатися, чому на центральних станціях метро замінили оригінальні світильники.

Невідомі демонтували центр Києва, Інформатор
У Департаменті охорони культурної спадщини повідомили, що в будинку пасажу на Хрещатику 15/4, і також будинків № 23 і 27 скульптури демонтували ще у 1998 році, під час реконструкції Хрещатика. Деякі з них зберігалися у дворі Жеку № 103. Однак, на сьогоднішній день їх місцезнаходження невідоме. У будинку № 10 на Костьольній скульптури демонтували на початку 2000-х років. Вази в будинку № 4 на Лисенка демонтували також на початку 2000-х років. Про будинок на Шовковичній інформації немає. Сообщает znaj.ua

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии